‘Naturen i centrum’ er nøgleordene for Orenæs’ lejrpladser

Der kan efter aftale etableres lejrpladser på Orenæs tre forskellige steder (ved Vålse Vesterskov, Resle skov og Orenæs).
Alle lejrpladser ligger direkte ned til havet i naturskønne områder.

Se nærmere om de enkelte lejrpladser, benyttelse og forsyninger.

De enkelte lejrpladser
Der kan efter aftale etableres lejrpladser på Orenæs ved Vålse Vesterskov, Resle skov eller Orenæs:

1. Vålse Vesterskov
Pladsen i Vålse Vesterskov ligger ud til Storstrømmen på et stort overdrevs areal med skoven som baggrund. Denne plads er den mindste i størrelse (ca. 5.000m2) og kan rumme op til 1.000 personer. Klik her for at se kort.

2. Resle Skov
I Resle skov, som ligger længst fra alfarvej, kan lejrpladsen etableres direkte mod syd ud imod Guldborgsund med skoven mod øst, nord og vest. Pladsen er ca. 10.000m2 stor og kan rumme op til 2.000 personer. Klik her for at se kort.

3. Orenæs
Ved Orenæs imellem Vedby Vesterskov og Orehoved skov direkte ned til Vålse vig ligger et større område på ca. 100.000m2, som normalt drives som landbrug, men som kan udtages af driften for større arrangementer med op til 20.000 personer. Klik her for at se kort.

Ingen permanente faciliteter
Lejrpladserne er alle natur lejrpladser, og der findes således ikke permanente faciliteter.

Fordi pladserne er en del af den almindelige natur og uden faste installationer, må man forud for hver arrangement påregne, at opstilling, etablering og nedtagning er en naturlig del af benyttelsen.

Forsyninger
Vand, elektricitet, kloakering o.l. etableringer skal nøje planlægges og accepteres af div. myndigheder i god tid forud for arrangementet.

Brandvæsen, lazaret, kommunikation, byggematerialer, brænde, fødevarecentral, værksted, opbevaring, scener, veje og stier, handicap venlige foranstaltninger, reception, besøgende, dagture og overnatningsture til én af de tre øer under Orenæs, fiskeri, sejlads, ridning etc. skal nøje diskuteres og planlægges i god tid, så alle deltagere får den optimale oplevelse.